Therapie.

In mijn praktijk focus ik mij uitsluitend op de behandeling van mijn specialismes en bied ik hulp aan jongeren vanaf 16 jaar alsook volwassenen met de volgende klachten:

Verstoord eetgedrag en negatieve lichaamsbeleving door anorexia nervosa, boulimia nervosa, binge eating of de eetbuienstoornis; emotioneel eetgedrag en overgewicht door (emotioneel) overeetgedrag. Voor de behandeling van ARFID kan u helaas NIET bij mij terecht.

Verwerking van traumatische jeugd of relaties; herbelevingen, nachtmerries, angsten, verhoogde waakzaamheid, dissociatieve problematiek, vermijdingsgedrag en/of persoonlijkheidsveranderingen na eenmalige of meervoudige ingrijpende gebeurtenissen.

Steeds terugkerende en belemmerende gevoelens, denkpatronen en gedragingen horende bij de volgende, specifieke persoonlijkheidsstoornissen :

alsook chronische angst- en depressieve klachten met een onderliggende persoonlijkheidscomponent horende bij de bovenstaande persoonlijkheidsstoornissen.

Als behandelmodellen gebruik ik hiervoor de cognitieve gedragstherapie, schematherapie, EMDR en theorie over structurele dissociatie.

Herken je je in deze klachten en wil je graag weten wat ik hierin
voor jou kan betekenen? Kijk dan bij ‘beschikbaarheid’ of ik momenteel nog plaats heb
voor nieuwe aanmeldingen.

Ik kan je helaas NIET verder helpen indien er bijkomend ook verslavingsproblemen aanwezig zijn (cf. alcohol, drugs, …), agressie- of forensische problematiek en/of er sprake is van een (licht) mentale beperking of autismespectrumstoornis. In deze problematieken ben ik onvoldoende thuis en opteer ik liever voor een doorverwijzing.