Wie ik ben.

schematherapeutIk ben Sophie Pollock en ik werk inmiddels bijna 15 jaar met volle overgave en passie als klinisch psycholoog en psychotherapeut.

Eetstoornissen zijn al van in het prille begin mijn specialisme door mijn tewerkstelling op een afdeling voor chronische eetproblematiek in Nederland. Ik werkte hier zowel op de kliniek als in het ambulant centrum en deed er ook veel diagnostisch testonderzoek. Omdat veel van mijn eetstoorniscliënten onderliggende problematieken hadden zoals trauma’s en persoonlijkheidsstoornissen, heb ik ook hier veel mee gewerkt.

Sinds de opstart van mijn eigen praktijk in 2011 ben ik mij nog meer in deze klachten gaan specialiseren door bijkomende opleidingen en supervisie te volgen in de schematherapie, EMDR en overige traumabehandelingen. Dit doe ik tot op de dag van vandaag. Daarnaast kan je mij ook thuis regelmatig met kat en boek op de schoot vinden. Ik kan dus oprecht zeggen dat ik een enorme interesse heb voor deze problematieken en dat ik mij hier zo goed als mogelijk in probeer te ontwikkelen.

The difference between stumbling blocks and stepping stones is how you use them.

Naast mijn patiëntenwerk doe ik ook nog andere zaken. Zo geef ik al sinds 2012 supervisie en opleiding aan collega-hulpverleners over eetstoornissen, trauma en schematherapie. In eerste instantie was dit voor Eetexpert vzw, een kenniscentrum voor eet- en gewichtsproblemen dat werkt in opdracht van de Vlaamse overheid. Daarna gaf ik tot 2022 opleiding en supervisie aan de collega-psychologen die ik tewerkstelde in mijn eigen groepspraktijk. Ik geef ook al heel wat jaren les als gastdocent eetstoornissen en trauma op de Thomas More hogeschool en ben bestuurslid van Schematherapie Vlaanderen waar ik mee de opleidingen tot erkend schematherapeut verzorg.

In 2020 schudde de coronacrisis en een relatiebreuk mijn leven danig door elkaar. Door de moeilijkheden en veranderingen die hier op volgden, sloot het runnen van een groepspraktijk steeds minder aan bij mijn eigen behoeften en noden. In 2022 heb ik dan ook de beslissing genomen om de focus terug op mijzelf te leggen en voor meer zekerheid, stabiliteit en ‘eigen’ tijd te kiezen. Ik heb mijn groepspraktijk losgelaten en in plaats hiervan voor een solopraktijk aan huis gekozen, die ook beter te combineren valt met het co-ouderschap en mijn inmiddels terug nieuw-samengestelde gezin.

Vanaf nu heet ik je dan ook van harte welkom op mijn nieuwe locatie in Hamont, waar ik je met dezelfde ambities en toewijding zal bijstaan in het overwinnen van je klachten om zo ook joúw rust te hervinden!

Hartelijke groet,

Sophie
 • Erkenningsnummer Psychologencommissie: 852110656
 • Visumnummer FOD Volksgezondheid: 277935
 • Lidmaatschappen beroepsverenigingen:
  – Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapeuten (VVGT)
  – Beroepsvereniging voor Wetenschappelijk onderbouwde Psychotherapie (BWP)
  – Belgische Federatie van Psychotherapeuten (BFPT)
  – Schematherapie Vlaanderen
  – International Society of Schema Therapy (ISST)
  – International Academy for Eating Disorders (AED)